НОВИНИ

Пловдив получава от държавата милиони за спорт и инфраструктура

bnt avatar logo
от БНТ
20:34, 29.02.2020
Чете се за: 01:18 мин.
Политика

Премиерът Бойко Борисов посети стадионите на пловдивските футболни клубове "Ботев" и "Локомотив", след като държавата отпусна за довършване на двете спортни съоръжения 37 милиона лева.

Физкултурни салони в училища в Пловдив и Асеновград също ще се изграждат със средства от държавния бюджет.

Пловдив ще получи от държавата и допълнителни 15 милиона лева - за изграждане на новия лъч на Околовръстното шосе, което ще свърже пътя за Асеновград с Цариградско шосе и автомагистрала "Тракия".

Премиерът Борисов се срещна с ръководствата и феновете на двата пловдивски клуба.

Бойко Борисов - министър-председател: Това, което поех като ангажимент със спортния и финансовия министър, кмета в четвъртък, сме си го изпълнили. 25 милиона за "Ботев", 12 за "Локо"-Пловдив.

В Пловдив министър-председателят посети и едно от петте училища, в които държавата ще финансира изграждането на физкултурни салони. Общо 50 салона ще бъдат изградени в цялата страна, като за целта ще бъдат приведени 25 милиона лева.

Бойко Борисов - министър-председател: Ще ги направим еднакви за по-големи и по-малки и по-малки училища, два модела и с един проект да може да харчи всеки поотделно пари. Това ни е идеята.

Емил Начев - директор на СУ „Найден Геров"- Пловдив: Аз съм изключително благодарен на правителството, че взе едно такова решение, защото нашето училище и нашите деца го заслужават.

Две училища в Асеновград също ще се сдобият с нови физкултурни салони. Досега децата там са спортували в учебните стаи.

Д-р Христо Грудев - кмет на община Асеновград: Не отговаряше на никакви изисквания и затова сме благодарни на правителството, че отпусна средства за изграждане на нов физкултурен салон, който да отговаря на всички изисквания.

По време на посещението си в училищата премиерът беше спрян и от директори на други учебни заведения с молба за финансова помощ за изграждане на волейболна зала и спортна площадка.

Премиерът Борисов обясни, че страната ни е финансово стабилна и че строежът на зали и стадиони няма да натовари икономиката.

Бойко Борисов - министър-председател: В момента България е заедно с Естония на първите две места по най-нисък външен дълг, сиреч нашите деца ще плащат най-малко дълг, така че им ще направим залата, хем няма да ви задължим с нищо в бъдеще.

Бойко Борисов инспектира и строителството на кръговото кръстовище на Асеновградско шосе. Очакванията са след изграждането на отсечката от Асеноградско до Цариградско шосе и магистрала "Тракия" трафикът в Пловдив да се облекчи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Броени часове до въвеждането на толсистемата: Какви са настроенията в транспортния бранш
Броени часове до въвеждането на толсистемата: Какви са настроенията в транспортния бранш
Български шофьори отказват курсове от и до Италия заради коронавируса
Български шофьори отказват курсове от и до Италия заради коронавируса