НОВИНИ

По-спокойно е преминаването тази сутрин през ГКПП "Кулата"

bnt avatar logo
от БНТ
08:41, 25.11.2020
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Изключително тежка беше вчера ситуацията на граничния пункт "Кулата - Промахон" на влизане в Гърция. Опашки от чакащи камиони се образуваха, заради изискването на шофьорите да бъдат направени бързи антигенни тестове на българо-гръцката граница. Малко по-късно обаче тестването беше временно преустановено.

Обстановката на ГП "Кулата" тази сутрин е доста по-спокойна. Трафикът на камиони е интензивен, но ситуацията е доста по-спокойна от вчера.

Вчера на обяд отпадна изискването на гръцките гранични власти на всички шофьори на тежкотоварни камиони, влизащи в Гърция да бъде правен бърз антигенен тест на самия пункт, което допълнително забавяше преминаването през пункта. Шофьорите трябваше да изчакат резултатите от теста, след което да попълнят PLF формуляр, което доведе до сериозно напрежение през вчерашния ден.

След отпадането на изискването за бърз тест днес тежкотоварните автомобили преминават без проблеми. Остават обаче мерките за всички останали шофьори с леки автомобили, които искат да влязат в Гърция. Те трябва да попълнят PLF формуляр, да имат QR код и да имат отрицателен PCR тест, направен през последните 72 часа. На "Кулата" те отново ще бъдат тествани с бърз антигенен тест, който, ако бъде положителен, няма да бъдат допускани в страната.

Важно уточнение - в Гърция в момента се допускат гръцки граждани, постоянно пребиваващи в страната чуждестранни граждани, както и хора, които отиват там по работа и могат да го докажат с документ.

Автор: Антония Сукалинска

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Д-р Анелия Първанова: В Бергамо сега е много по-спокойно
Д-р Анелия Първанова: В Бергамо сега е много по-спокойно
Увеличават се конспиративните убеждения на българите за коронавируса
Увеличават се конспиративните убеждения на българите за коронавируса