НОВИНИ

По-студено от обичайното и утре

bnt avatar logo
от БНТ
20:46, 19.04.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Съществено затопляне ни очаква в празничните дни, като най-топло ще бъде в неделя, на Великден, когато ще има температури над 25°.

Днес максималните температури са от 6° в Разград, до 14° в Сандански и Видин, в София – 9°. Валя и сняг, и дъжд, а в Кнежа имаше и гръмотевична буря, придружена от градушка.

След временно разкъсване и намаление, утре облачността отново ще се увеличи и първо в западните райони, а до края на деня и в останалата част от страната, ще превали. Минималните температури ще са между 0° и 5°, в отделни котловинни полета в Западна България и малко под нулата, а максималните – между 9° и 14°, в София – около 8°. По-значителни количества се очакват в Южна България. Ще духа слаб до умерен южен вятър, който през деня в Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад.

Облачността в планините ще е по-често значителна и на много места ще има валежи, като границата между дъжд и сняг ще бъде на около 800 - 900 метра надморска височина. Ще духа умерен югозападен вятър, който следобед ще се ориентира от северозапад. Опасността от лавини остава висока.

Не само у нас, но и навсякъде на Балканите ще остане студено за периода, на места – с валежи, по-значителни в северната част от полуострова.

С валежи ще бъде и на Апенините, и на Пиринеите, по-значителни в Испания, където ще вали и дъжд, и сняг. Проливни валежи от дъжд се очакват в Южна Франция, Топло за сезона ще остане на Скандинавския полуостров.

У нас в близките дни температурите ще се повишават, по-съществено максималните. Все още много по-студено от обичайното ще бъде в четвъртък сутринта, с температури около нулата и под нулата и условия за слани. Времето ще остане твърде променливо, но ще има все повече слънчеви часове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Аврамчев: За първите 3 месеца и 15 дни не е имало нито стотинка във федерацията
Георги Аврамчев: За първите 3 месеца и 15 дни не е имало нито стотинка във федерацията
Българската федерация по ски закри сезона и отличи състезателите
Българската федерация по ски закри сезона и отличи състезателите