НОВИНИ

След кибератаката: "Български пощи" уверяват, че всички пенсионери ще получат парите си за Великден

bnt avatar logo
от Екип на "По света и у нас"
20:20, 19.04.2022
Чете се за: 02:55 мин.
У нас
Слушай новината

Няма да има пенсионери, които да останат без пенсии за Великден след хакерската атака срещу "Български пощи". Това увериха от националната пощенска служба и съобщиха, че са готови да работят и в почивните дни.

На този етап парите се раздават единствено в станциите по местоживеене и след подпис в хартиен картон. Хора от различни точки на страната се оплакват, че процедурата е бавна и се налага да чакат на опашки, за да си получат парите.

Опашки се извиха пред пощенските клонове в Русе още от рано сутринта. Хората получаваха парите си след справка в хартиени списъци и след подпис. В някои клонове обаче хората и днес не успяха да вземат парите си и утре ще трябва пак да дойдат.

"Нямат пари, свършили са ги за днес. Така казаха. Тия ги имат, добавките ги имат, те са отделно", каза една от пенсионерките.

В пощенските клонове в Пловдив са въведени пропускателни режими, които улесняват организацията по изплащането.

В по-малките пощенски клонове беше спокойно днес, а хората - въоръжени с търпение.

Ръководството на "Български пощи" увери, че всички пенсионери ще си получат пенсиите. Ще бъде направен анализ дали се налага пенсии да се раздават и след 20 април.

"Всички екипи работят, работят денонощно. Задължително, ако се наложи, ще се работи през почивните дни, няма да останат пенсионери без да си получат пенсиите, създадени са възможности. Да, работи се по-бавно, това е факт", каза пред БНТ Деян Дънешки - главен изпълнителен директор на "Български пощи".

Пенсионерите обаче трябва да знаят, че в момента няма как да получат парите си във всеки един пощенски клон.

"Към настоящия момент те ще бъдат раздавани единствено и само в пощенските станции по местоживеене. Така че който очаква да я получи на друго място, това няма да може да бъде извършено", уточни Дънешки.

Изпълнителният директор на "Български пощи" не се ангажира със срок, в който ще бъде решен проблемът след хакерската атака. Няма информация да са източени данни . Хакерската атака е извършена извън България. Не може да се каже дали става дума за "троянски кон".

По темата работиха: Йоана Миланова, БНТ-Пловдив, БНТ-Русе

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Моряците, останали на "Царевна", подготвят кораба за отплаване при първа възможност
Моряците, останали на "Царевна", подготвят кораба за отплаване при първа възможност
Бруно Бекман от Украйна: Град Кремина падна под контрола на руските военни, сраженията в Мариупол продължават
Бруно Бекман от Украйна: Град Кремина падна под контрола на руските военни, сраженията в Мариупол продължават