НОВИНИ

По-топло и по-малко ветровито днес, през уикенда ще е слънчево

bnt avatar logo
от БНТ
12:28, 10.09.2021
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде по-топло с максимални температури между 22° и 27°. В София – след 18° вчера, днес следобед ще бъде около 23°. Вятърът съществено ще отслабне, само в източните части от страната и по Черноморието, където ще има повече облаци и локални превалявания, ще бъде умерен, от североизток.

Утре затоплянето ще продължи и максималните температури ще бъдат с градус- два по-високи, между 24° и 29°. Ще бъде предимно слънчево, със слаб вятър от север-североизток. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, но валежи са малко вероятни.

Вятърът и на морския бряг ще отслабне и ще бъде умерен, вече от север-североизток, а вълнението на морето ще бъде слабо. Температурата на морската вода е около 23°. Максималните температури ще бъдат от 22° по северното до 25° по южното крайбрежие. Ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността през втората половина на деня.

И в планините ще преобладава слънчево време с повече облаци в следобедните часове. Вятърът ще умерен, от север-североизток. Температурите ще се повишат с около 2 - 3° и по най-високите върхове ще бъдат от 6° до 10°.

Затопляне и слънчево време не само у нас, навсякъде на Балканите. Максималните температури в балканските столици ще бъдат от 25° до 29°. Обширен циклон е причина за очакваните в Западна и Централна Европа валежи и понижение на температурите. Ще вали и в североизточните райони от континента. Проливни валежи и гръмотевици ще има утре в Южна Италия и на остров Сицилия.

У нас в неделя ще бъде слънчево, а температурите ще останат почти без промяна. Слънчево ще се задържи и в началото на новата седмица, а температурите ще се повишат с още 2 - 3 градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Французин спря Нестеров на 1/4-финалите на US Open
Французин спря Нестеров на 1/4-финалите на US Open
Ясни са новите шест предложения за български европрокурори
Ясни са новите шест предложения за български европрокурори