НОВИНИ

По-топло, но отново райони с валежи днес

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
06:55, 24.05.2023
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще бъдат от 8° до 14°, а максималните - между 23° и 29°.

Преди обяд ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста, в Източна България и планинските райони купесто-дъждовна облачност и на много места там ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър.

Преди обяд по Черноморието ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 20°-23°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Преди обяд в планините ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Родопите, Странджа и Сакар ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа умерен североизточен, по високите части - северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 9°.

В четвъртък преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в страната, ще превали и прегърми. Вятърът ще е от североизток, слаб, в нощните часове ще стихва. Максималните температури ще са между 23° и 28°, по Черноморието 18°-21°.

В петък и събота въздушната маса над страната ще е силно неустойчива и още преди обяд ще започне да се развива купесто-дъждовна облачност. Повишава се вероятността за локални интензивни валежи и гръмотевични бури, на повече места и по-интензивни около и след обяд. Възможни са градушки.

В неделя валежите ще намаляват по обхват и интензивност, а гръмотевици са възможни само в Рило-Родопската област. Вятърът от североизток ще се усили, по-чувствително в източните райони.

Дневните температури през почивните дни ще се понижат с 2 до 4 градуса.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България победи Нидерландия при завръщането на Пламен Константинов начело на волейболния тим
България победи Нидерландия при завръщането на Пламен Константинов начело на волейболния тим
"Времеубежище" на Георги Господинов спечели наградата "Букър"
"Времеубежище" на Георги Господинов спечели наградата "Букър"