НОВИНИ

По-топло време днес, следобед на места с превалявания

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 20.05.2023
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, в отделни райони придружен от гръмотевици. Вятърът от изток-североизток временно ще се усили, в Източна България до силен, но вечерта ще отслабне. Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°, в София около 21°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността и на отделни места, главно по южното крайбрежие ще превали. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури: 18°-22°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, около и след обяд с купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра - около 7°.

В неделя и през по-голямата част от следващата седмица повече слънчеви часове ще има преди обяд. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, до средата на новата седмица краткотрайни валежи ще има на места, главно в Южна България и в планините. Максималните температури в повечето места ще са между 21° и 26°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валентин Антов остана резерва при шампионатна победа на Монца
Валентин Антов остана резерва при шампионатна победа на Монца
110 са новите случаи на COVID-19 у нас
110 са новите случаи на COVID-19 у нас