НОВИНИ

Връчиха наградите в конкурса за социално предприемачество

Цанка Николова
от Цанка Николова
22:54, 19.05.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Фондациите "Сийд" и Ателие за идеи "Декор", както и младежите от "Медикал Спейс", които се борят за справедлив достъп до качествено медицинско образование чрез онлайн курсове по биология и химия за кандидат-студенти, са победителите в тазгодишния конкурс за социално предприемачество на Българския център за нестопанско право.

Тази година в обучителната програма се включиха 16 организации, които са решили да действат, вместо да чакат проблемите сами да се решат. Програмата LET'S GO за 12-та поредна година подкрепя социалните предприемачи от идеята на тяхната кауза, по време на целия път на осъществяването ѝ. По време на награждаването беше открито и ново споделено социално пространство в центъра на София, където някои от социалните предприятия представиха работата си. БНТ е дългогодишен партньор на Българския център за нестопанско право.

"Трябва да ги подкрепяме, защото те поемат по един много труден път и е важно да не са сами. Всеки, който купува от социално предприятие или допринася за развитието на такова, всъщност допринася за околната среда, интегриране на хора с увреждания, достоен труд на уязвими групи и много други значими каузи", заяви Александра Мирчева, координатор на програмата.

"Ние се борим да разрушим финансовата бариера към медицнското образование в страната, да бъде по-достъпно за всеки от всеки край на страната. Няма достъп в много от градовете, вкюлючително областни, до адекватни курсове за подоготовка, така че ние искаме всъщност това да бъде променено, всеки да има възможност да бъде медицински студент, да не изоставят мечтите си. Това желаем", заяви Мартин Кръстев от организация "Медикал Спейс".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Весела Димитрова: Надявам се момичетата да преодолеят стреса и да си изиграят съчетанията добре
Весела Димитрова: Надявам се момичетата да преодолеят стреса и да си изиграят съчетанията добре
Айнер Рубио спечели 13-ия етап на колоездачната Обиколка на Италия
Айнер Рубио спечели 13-ия етап на колоездачната Обиколка на Италия