НОВИНИ

По-топло време, температурите се повишават

Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
13:03, 17.09.2024
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се очакванията за валежи главно в Югоизточна България през нощта. От измерените в станциите количества най-големи са тези в Елхово и Ахтопол - малко над 20 литра на кв. метър. Минималните температури отново са в широки граници - от 4° на запад до 16° на изток.

Максималните температури днес ще бъдат малко по-високи в сравнение с вчера - между 22° и 25°,
в София около 20°. Ще има променлива облачност с превалявания главно в Южна България. Вятърът ще остане слаб, в източните райони умерен, от североизток, на морския бряг от северозапад.

Утре вятърът в цялата страна ще се ориентира от изток - североизток, ще бъде слаб до умерен. С него ще се пренася пустинен прах, концентрацията му в североизточната половина от страната ще се повиши, но очакванията са да остане по-ниска от допустимите норми.

Максималните температури ще бъдат с още градус-два по-високи, от 23° до 26°, в София около 22°. Ще има променлива по-често значителна облачност с превалявания в следобедните часове с по-голяма вероятност в планинските райони.

Превалявания са възможни и по Южното Черноморие, където ще остане и неветровито, вълнението на морето ще се усилва и ще бъде 3-4 бала, което съответства на височина на вълните до около два метра.

И в планините ще се задържи ветровито, на места с превалявания от дъжд, по най-високите части от сняг.

По-интензивни валежи се очакват утре в източните части на Пиренеите, на Апенините, на островите Корсика и Сардиния, както и по западното крайбрежие на Балканите.

В близките дни и у нас ще има райони с валежи, по-значителни в петък, но в събота и неделя ще има повече слънчеви часове, по-малко и предимно слаби превалявания, а максималните температури ще тръгнат нагоре.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Айтана Бонмати от Барселона стана най-добре платената футболистка в света
Айтана Бонмати от Барселона стана най-добре платената футболистка в света
НА ЖИВО: Депутатите се събират извънредно
НА ЖИВО: Депутатите се събират извънредно