НОВИНИ

По-високи температури в съботния ден

bnt avatar logo
от БНТ
21:12, 19.11.2021
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се прогнозите за силен вятър днес с пориви по бреговете на Дунав над 70 км/ч. Максималните температури в последния ден от работната седмица са от 8° в София до 14° във Видин.

Утре ще бъде по-топло с температури следобед между 11° и 16°. Вятърът ще остане с посока от запад-северозапад, но ще бъде вече слаб до умерен. Облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно над източните райони и по Черноморието.

Минималните температури в съботния ден ще бъдат между 3° и 8°, в София около 3°.

След облачното начало на деня, в следобедните часове и в планините ще бъде слънчево, но там и утре ще остане много ветровито. Ще продължи да духа умерен, временно силен вятър от север-северозапад. Максималните температури в курортите слабо ще се повишат.

Повишение на температурите се очаква и на Балканите. Ще има променлива облачност, по-значителна в северните райони от полуострова, където ще остане много ветровито.

Ветровито ще бъде утре и в Източна Европа. Ще продължат валежите от дъжд и сняг в североизточните и северните райони от континента. Причината обширен многоцентров циклон. Превалявания от дъжд ще има и на Пиренеите.

У нас в неделя ще бъде безоблачно, със сутрешни мъгли. Минималните температури слабо ще се понижат, а максималните също слабо, но ще се повишат. Слънчево и по-топло ще бъде и в планините, а вятърът и там ще отслабне.

В началото на новата седмица се очакват валежи и постепенно захлаждане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В "Панорама" - финални щрихи от комитетите на Румен Радев и Анастас Герджиков
В "Панорама" - финални щрихи от комитетите на Румен Радев и Анастас Герджиков
Хебър, ЦСКА и Левски с успехи във волейболното първенство
Хебър, ЦСКА и Левски с успехи във волейболното първенство