НОВИНИ

Почти без валежи в съботния ден

bnt avatar logo
от БНТ
07:45, 25.05.2024
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

В сутрешните часове на места в равнините и котловините ще бъде с мъгли. През деня ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над планинските райони в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и в Източна България - умерен вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 10° и 15°, в София - около 12°, а максималните - между 23° и 28°, в София - около 23°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но без валежи. В сутрешните часове на места и по крайбрежието ще има мъгла. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат от 20° до 23°. Температурата на морската вода е от 18° до 20°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3 - 4 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 9°.

В неделя ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над Западна България ще се развива купеста, над планинските райони и купесто-дъждовна облачност и на отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

В понеделник времето ще остане почти без промяна, но през следващите дни отново на много места в страната ще има валежи и гръмотевици, по-интензивни и с условия за локални градушки в следобедните часове.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Олимпийският шампион Франция безапелационен срещу САЩ в Лигата на нациите
Олимпийският шампион Франция безапелационен срещу САЩ в Лигата на нациите
Големите герои на Олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016
Големите герои на Олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016