Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Подпалиха автомобил с украинска регистрация във Варна, изгоряха още 2 коли

от БНТ
19:11, 20.05.2022 (обновена)
6134
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Три коли изгоряха тази нощ във Варна. Пожарът е тръгнал от автомобил с украинска регистрация. Полицията не изключва този автомобил да е бил запален умишлено.

Трите коли са изгорели на паркинга между блоковете 17 и 18 на улица "Роза" и това е първият случай, в който има пострадал автомобил с украинска регистрация.

Огънят е тръгнал точно от тази кола, потвърдиха от варненската полиция. Сигналът е подаден в 3.02 часа след полунощ, пожарната се е отзовала веднага, но огънят е бил много силен и се е прехвърлил на съседните две коли. Щетите са сериозни.

"Тук в блок 18 на ул. "Роза" живеем. Около три часа се чу силен тътен, последва и втори. Лично аз не реагирах, тъй като имаше кола за смет и си помислих, че нещо от нея е шумът, но при втория вече жена ми беше с телефона, кучето лаеше", разказа Калоян.

"Ние бяхме тези, които реагираха първи. Понеже кучето ме събуди с лай, станах да пия вода и видях, че има пламъци", заяви Ива.

"И когато излязох на терасата всичко беше в пламъци и аз докато сляза долу да видя на кого са колите, да мога да звънна на хората да ги преместят, вече беше всичко в пламъци и беше късно", каза още Калоян.

Инцидентът се разследва, като полицията не изключва и умишлен палеж. Тези случаи във Варна от началото на годината са били седем, колите досега са били само с българска регистрация.

Украинските шофьори имат проблеми главно с регистрационните си табели. 22 са официалните жалби за откраднати номера.

Репортер: Даниела Цекова

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Скандал на "Евровизия": Има нередности при жури вота на 6 държави
Скандал на "Евровизия": Има нередности при жури вота на 6 държави
САЩ призова Русия да не блокира украински пристанища, за да се изнася зърно
САЩ призова Русия да не блокира украински пристанища, за да се изнася зърно