НОВИНИ

Полицаи се събраха пред Народното събрание в защита на ръководството на МВР (СНИМКИ)

Тереза Кънчева
от Тереза Кънчева
13:58, 22.11.2023 (обновена)
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Полицаи се събраха пред Народното събрание в защита на ръководството на министерството на вътрешните работи. Служителите на МВР заявиха,че подкрепят и пострадалите си колеги на протеста срещу БФС.

"Тук сме в подкрепа на нашите колеги и на нашето ръководство. Подкрепяме ги за добре свършената полицейска работа на протеста, които беше. Само можем да кажем, че си изпълниха задълженията както трябва", заяви служителят на МВР Гергана Сякова.

Служителите на реда се събраха в обедната им почивка, а след това се върнаха на работните им места.

Спонтанната демонстрация се проведе малко преди началото на заседанието на парламентарната комисия по вътрешна сигурност, на която бе изслушан министърът на вътрешните работи за действията на полицията по време на протеста.

Вътрешният министър Калин Стоянов дойде за изслушването малко преди 14 часа. Той коментира, че инициативата на столичната полиция е била спонтанна.

"За инициативата на колегите, събрали се по-рано днес пред парламента, разбрах от медиите. Надявам се, че е подкрепа към институцията МВР. Не бива за пореден път да допускаме МВР да бъде използвано за боксова круша и за дъвка на политиците. Искам да успокоя колегите, да работят спокойно, уверено, да вярват в себе си и да не забравят, че аз съм един от тях. За мен е гордост и чест да бъда техен министър", подчерта министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивет Горанова: Изпращам успешна година в личен и в професионален план
Ивет Горанова: Изпращам успешна година в личен и в професионален план
Третокласници учат в пенсионерски клуб, местят ги в гимназията
Третокласници учат в пенсионерски клуб, местят ги в гимназията