НОВИНИ

Полицай в София простреля беглец след опит да избегне проверка

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
18:15, 09.10.2020 (обновена)
Чете се за: 01:03 мин.
Криминално

Стрелба и гонка в София. Полицай простреля беглец, направил опит да избегне проверка.

Инцидентът е станал малко преди обед на столичния булевард "Рожен", когато полицейски патрул спира за рутинна проверка автомобил. Вместо да се подчини, водачът прави опит да осуети проверката и да избяга. Става въпрос за 31-годишен мъж, който е криминално проявен.

Беглецът е прострелян от един от полицаите в гръдния кош и е откаран за лечение в "Пирогов". При гонката полицаите също са пострадали, те са били откарани във ВМА. Установени са травми в областта на кръста и главата. Екипът ни успя да разговаря с очевидец на инцидента.

В късния следобед от ВМА заявиха, че двамата полицаи са изписани за домашно лечение, по-рано днес вътрешният министър също коментира инцидента.

Около 10:30 ч. сутринта патрул на Второ районно решава да спре за рутинна проверка лек автомобил. Шофьорът обаче отказал да се подчини.

Последвала кратка гонка. Полицаите настигнали шофьора и в крайна сметка се наложило да използват огнестрелно оръжие.

"Пуснаха му сирена момчетата, той се опита да избяга, удари колата, вратата, както я виждате там и какво стана - излязоха, викат: "Ще ни убиеш, бе, що не спря. Какво да го гонят, той го извадиха от колата, излез ще ни убиеш, бе, убиец, излез, излез", разказа очевидец.

Мъжът, които се оказва криминално проявен със 17 регистрации, е прострелян в гръдния кош.

"Прави опит да осуети проверката. Блъска служебния автомобил и блъска един от служителите от екипа на 2-ро РУ на МВР. Един от колегите е произвел изстрел", каза Христо Терзийски - министър на вътрешните работи.

Шофьорът е откаран в "Пирогов". Няма опасност за живота му.

"Стрелбата е в другия край, разбрах от някаква жена, мина оттук - те са го гонили явно - ами да. Сигурно е откраднал колата. Забулен, закачулен, кардинално."

Двамата полицаи също са пострадали. След преглед във ВМА те са освободени за домашно лечение с травми в областта на кръста и главата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Видин археолози проучват антична Бонония
Във Видин археолози проучват антична Бонония
Скандал в НС при избора на председател на ЦИК
Скандал в НС при избора на председател на ЦИК