НОВИНИ

Пороен дъжд наводни десетки къщи в Девня

bnt avatar logo
от БНТ
07:19, 26.06.2023
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Пороен дъжд наводни десетки къщи в град Девня вчера в късния следобед. Наводнени са улици и мазета. За около 40 минути падналото количество е 70 литра на квадратен метър. Доброволци и екипи на "Гражданска защита" помогнаха на най-пострадалите да отводнят домовете си. Предстои да бъде сформирана комисия, която да уточни размера на щетите, включително по инфраструктурата в района.

Вчерашният ден не беше никак лек за жителите на Девня, защото освен наводнението, избухна и локален пожар, който, за щастие, беше бързо потушен. На много места в града има остатъци от наноси, което показва, че валежите са били изключително интензивни.

Домът на семейство Кючукови е един от пострадалите.

"Много силен дъжд и за минути всичко беше под 30 см вода. Цялата покъщнина е мокра и кална. От шахтите излизаше силна струя вода. Съседите дойдоха с помпа, за да изтеглят водата", разказа Марина Кючукова.

Надява се на помощ от общината, за да възстановят дома си от щетите.

"Обстановката в града вече е нормална. Около 16.00 часа вчера след интензивен валеж започва водосбор на сериозно количество вода. Десетки къщи са наводнени и предимно приземните етажи. Водата е влизала както от улицата, така и от шахтите на канализацията. С една дума мога да го опиша като ад", обясни Свилен Шитов, кмет на община Девня.

До този момент са наводнени над 15 - 20 имота. Предстои комисия да опише щетите. Кметът изрази надежда, че ще бъде отпусната помощ за пострадалите.

Вижте повече в прякото включване на Петко Петков

Гледайте още теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Баскетболистките на Белгия спечелиха първата си европейска титла
Баскетболистките на Белгия спечелиха първата си европейска титла
Зеленски обсъди бунта в Русия с лидерите на САЩ, Канада и Полша
Зеленски обсъди бунта в Русия с лидерите на САЩ, Канада и Полша