Един различен поглед към Италия. Как се отрази COVID-19 на италианския пармезан?
Дори в условията на пандемия производството на пармезан не е спирало. Майсторите на традиционното италианско сирене продължават да проверяват качеството му чрез стара технология. Продажбите на пармезан също вървят добре. Въпреки че ресторантите не работят, повече са хората, които готвят у дома и купуват ценния продукт.
Но нито произвеждането, нито доставката на сиренето е лесна работа. Някои производители са под карантина, а движението на потребителите е ограничено.
Никола Бетинели - президент на асоциацията на производителите на пармезан в Италия: Има още едно важно нещо - производителите на пармезан никога няма да се откажат и никога няма да оставят продукцията си в ръцете на чужденци. Това е единствено италиански продукт".
Пармезанът по традиция се прави само сутрин, но сега тя временно е нарушена.
Никола Бетинели - президент на асоциацията на производителите на пармезан в Италия: Обикновено работим сутрин, но сега сме принудени да продължим процеса и през целия ден.
А причината за това е липсата на достатъчно майстори с необходимите умения, за да се получи хубав пармезан.
След 30 години: Единствената опера на Енио Мориконе със световна премиера в Неапол (СНИМКИ)
Нови открития в некропол край Кайро разказват за Древен Египет преди 4500 години
На 4500 метра височина: Парашутист оцеля, след като се оплете в опашката на самолета
Когато тишината проговори: С подкрепата на „Българската Коледа“ 4-годишният Натаниел прави първите си крачки към речта