НОВИНИ

Повдигнаха обвинения на полицай, шофирал след употреба на наркотици

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
14:42, 10.10.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

Софийска районна прокуратура обвини и задържа полицай, шофирал след употреба на наркотици. Мъжът, който е служител на 8-мо районно управление, е ударил няколко коли в столичния квартал ,,Дружба" .

Полицаят от 8-мо районно управление е бил повикан снощи на работа извънредно заради протестите, провокирани от смъртта на таксиметров шофьор в София. Той е тръгнал с личния си автомобил, но на завой в квартал "Дружба" изгубил контрол и се ударил в спряла кола, после продължил. В района на полицейското управление ударил леко още две коли и побягнал. Според източници на "По света и нас" полицаят повикал свой приятел да се представи за шофьор на колата, но един от потърпевшите забелязал, че това не е същият човек, който бил зад волана. Малко след това полицаят се върнал.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 34 3б, ал. 3 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“. С постановление на наблюдаващ обвиняемият е задържан за срок до 72 часа.

Полицаят е отказал тест за алкохол, за което наказанието е отнемане на шофьорската книжка за срок от 2 г. и глоба в размер на 2000 лв. Според източници, близки до разследването, мъжът е с близо 10-годишен стаж в МВР и е на 32 години. Работи в 8-мо районно управление от четири месеца, а преди това е отговарял за сигурността в софийското метро. От МВР са започнали дисциплинарно производство.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министърът на правосъдието посети затвора в Плевен
Министърът на правосъдието посети затвора в Плевен
Юношите на ВК Левски София спечелиха предсезонния турнир "Играй с Левски"
Юношите на ВК Левски София спечелиха предсезонния турнир "Играй с Левски"