НОВИНИ

По-хладно днес с максимални температури между 17° и 22°

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:23, 10.10.2022
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат по-ниски, в сравнение с вчера, между 19 и 24 градуса, в комбинация със слаб до умерен вятър от изток-североизток. Ще бъде все още предимно слънчево с повече облаци в края на деня над западните райони.

През нощта ще се задържи все още без валежи, а сутринта отново на много места видимостта ще бъде намалена от мъгли. Минималните температури ще бъдат между 7 и 12 градуса, в София - около 9°, а максималните - между 17° и 22°. Облачността ще се увеличава и още около обяд в крайните западни райони, а до края на деня и на места в Централна България, ще има валежи от дъжд.

Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад, в Източна България – от изток-югоизток, по Черноморието – от изток-североизток. Там ще остане предимно слънчево, на места със сутрешни мъгли. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините облачността ще е по-често значителна и около обяд в масивите от Западна България ще завали дъжд. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток.

Температурите и там ще се понижат и максималните в курортите ще бъдат между 8 и 18 градуса.

Не само у нас, в по-голямата част от Балканите облачността ще е значителна, на места в западната половина от полуострова с валежи от дъжд. Ще вали и на Апенините, в северните райони на Британските острови, както и на Скандинавския полуостров, където застудяването щe продължи и на места валежите ще са от сняг.

През следващите дни минималните температури ще останат почти без промяна, но максималните ще продължат да се понижават. Ще бъде по-често облачно, на места с превалявания, а сутрин с мъгли.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин: При опити за нови терористични актове, отговорът на Русия ще бъде суров
Путин: При опити за нови терористични актове, отговорът на Русия ще бъде суров
Матей Казийски с 28 точки при загубата на Тренто от Верона с 2:3
Матей Казийски с 28 точки при загубата на Тренто от Верона с 2:3