НОВИНИ

Правителството е изискало информация от службите по казуса с камиона, избухнал на Кримския мост

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
12:08, 10.10.2022 (обновена)
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

Служебното правителство е изискало информация от службите по темата с камиона. ДАНС проверява твърденията, че товарният автомобил е преминал през територията на страната ни. Проверката е започнала незабавно по разпореждане на служебния премиер Гълъб Донев. Уведомена е и прокуратурата. Темата стана част и от политическото говорене. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че не може да се говори за българска следа по случая с камиона, а от БСП попитаха президента защо България присъства в информацията, изнесена от руска страна.

Русия обвини украинските спецслужби за взрива на моста в Крим, Владимир Путин свиква Съветът по сигурността

Лидерът на първата политическа сила у нас след изборите на 2 октомври е на мнение, че камионът не е натоварен в България, защото е нямало как да мине през границата. Бойко Борисов коментира още, че на мястото на руските служби би му било интересно не откъде е тръгнал камиона, а къде е натоварен и какъв е взривът.

БСП: Президентът да отговори защо България присъства в информацията за взрива на Кримския мост

"Имам лош привкус от думата "българска следа", защото и при атентата за папата се говореше за българска следа и самият той каза после, че това не е вярно. По време на война всеки гледа да изхвърли напрежението някъде навън. Камионът е минал през пет държави. Ясно е, че взривът не е натоварен тук, защото иначе нямаше как да мине границата, можеше и да се взриви", заяви Бойко Борисов.

В позиция, изпратена до медиите, БСП настояват за отговор от президенат Радев по случая. В съобщението се казва още, че държавният глава спешно трябва да възложи на българските служби разследване на случая с камиона. В тази нарастваща конфронтация да се даде бърз и ясен знак и да не се допуска България да бъде въвличана по какъвто и да е начин в конфликта.

Борисов: Ясно е, че камионът, експлоадирал на Кримския мост, не е натоварен в България

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Синдикатът на таксиметровите шофьори на среща с главния прокурор
Синдикатът на таксиметровите шофьори на среща с главния прокурор
До края на месеца се очаква да пуснат водата в село Богдан
До края на месеца се очаква да пуснат водата в село Богдан