НОВИНИ

Повече слънце ще има преди обяд

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 10.06.2021
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево, но по-късно отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще има условия и за градушки. По-значителни ще са валежите в планинските райони. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 23° и 28°.

Преди обяд по Черноморието ще бъде предимно слънчево, а в следобедните часове на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Максималните температури ще са 22 - 24°. Температурата на морската вода е 18 - 19°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Следобедни краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици и в планините. Остават условията и за градушки. В Стара планина и Рило-Родопския масив валежите ще са значителни.

Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 10°.

И през следващите дни повече слънце ще има сутрин. След обяд и до полунощ ще се развива купесто-дъждовна облачност, на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Остават условията за градушки. Максималните температури ще са между 22° и 27°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава издирването на майор Терзиев
Продължава издирването на майор Терзиев
Самолетът на Джо Байдън се приземи край Лондон
Самолетът на Джо Байдън се приземи край Лондон