НОВИНИ

Самолетът на Джо Байдън се приземи край Лондон

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
23:15, 09.06.2021
Чете се за: 01:42 мин.
По света
Слушай новината

Самолетът на американския президент Джо Байдън се приземи преди по-малко от час на британска земя - в авиобаза на 100 километра от Лондон.

Това е първото задгранично пътуване на Байдън, след като пое поста на президент. Европейската му обиколка също е първа след встъпването му в длъжност.

Утре американският президент ще се срещне с британския премиер Борис Джонсън. Участието му в срещата на Г-7 започва в петък в курортното градче Карбис Бей в графство Корнуол.

На 13 юни Байдън ще бъде приет от кралица Елизабет Втора. Следват срещи с лидерите от НАТО и Европейския съюз в Брюксел. Разговорите с Владимир Путин са на 16 юни.

Световни медии разпространиха кадри на женевска вила, в която се очаква да се проведе срещата между Владимир Путин и Джо Байдън.

Вилата е от 18 век, разположена е в парка " Ла Гранж" на брега на Женевското езеро и предлага чудесна гледка. Класическото здание е в най-големия парк в Женева, където растат секвои, розови храсти и има старинни фонтани.

Местните власти започнаха да поставят ограждения. Според швейцарското обществено радио има предварителни планове двамата лидери да се разходят до съседния парк и да опитат храната в гурме ресторанта там, но руската делегация не била склонна да остави Путин непокрит за няколкостотин метра.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повече слънце ще има преди обяд
Повече слънце ще има преди обяд
Волейболистите ни с поредно поражение в Лигата на нациите
Волейболистите ни с поредно поражение в Лигата на нациите