НОВИНИ

Повече слънчеви часове днес, но все още остава ветровито

bnt avatar logo
от БНТ
05:20, 31.03.2023
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Днес облачността от запад временно ще се разкъса и намалее, но преди обяд над източната половина от страната ще е значителна и на места все още ще превалява дъжд.

Минималните температури ще са между 2° и 7°, в София - около 3°. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и временно силен вятър от запад-северозапад. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще бъдат между 17° и 22°, в София - около 18°.

Над планините облачността ще е значителна. Преди обяд на места, главно в масивите от Централна и Източна България ще има краткотрайни валежи. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 3°.

През почивните дни ще остане топло, с максимални температури около 20°. Облачността ще е променлива и на места, повече в събота следобед и през нощта срещу неделя ще има краткотрайни валежи от дъжд, възможно е и да прегърми.

В началото на новата седмица ще нахлува студен въздух. В понеделник ще има валежи от дъжд, повишава се вероятността да са значителни по количество. Бързо и чувствително ще застудява и към вечерта във високите полета на Западна България дъждът ще преминава в сняг.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повдигат обвинения срещу Доналд Тръмп
Повдигат обвинения срещу Доналд Тръмп
Откриха тяло на мъж край Перник
Откриха тяло на мъж край Перник