НОВИНИ

Повечето хотели в Слънчев бряг затварят до 10 септември

bnt avatar logo
от БНТ
18:14, 12.08.2020
Чете се за: 00:39 мин.
Бизнес

Повечето хотели в най-големия морски курорт у нас - Слънчев бряг ще затворят до 10 септември. Причината е липсата на чартърни полети и туристи, които избират за лятна почивка месеците септември и октомври.

В разгара на летния сезон едни от най-големите комплекси в курорта Слънчев бряг все още са затворени. Някои от по-малките хотели все пак посрещат туристи от Германия, Украйна и Полша.

Елена Иванова, зам. председател на Съюза на собствениците в Слънчев бряг: Масово хотелите след 10-ти до към 15-ти септември постепенно ще започнат да затварят поради липса на гости.

Някои от хотелите в курорта са работили само по две седмици, а след това са затворили поради нерентабилност. В същото време други места за настаняване са намалили драстично цените на пакетите за почивка, затова се радват на заетост от 80%.

И за разлика от някои хотели, плажовете в Слънчев бряг са пълни. Оказва се, че по-голямата част от туристите тук са от България и Русия, тъй като са закупили апартаменти в западната част на курортния комплекс.

Поради липсата на чартърни полети през този летен сезон от бранша разчита предимно и на туристи, пристигащи у нас с автомобилен транспорт.

Автор: Елеана Цанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще остане ли Черноморието без вода?
Ще остане ли Черноморието без вода?
Променят организацията на болницата в Добрич
Променят организацията на болницата в Добрич