НОВИНИ

ПП и ДПС се скараха кой да оглави парламентарната комисия за младежта и спорта

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
12:17, 27.10.2022
Чете се за: 03:12 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Трети ден спорове за разпределението на комисиите в парламента. От "Продължаваме Промяната" се оплакаха от манипулации в късните часове и подмяна на комисия, която им била обещана. Последва размяна на реплики с ДПС.

Ябълката на раздора този път е комисията за младежта и спорта, която от ПП твърдят, че била обещана на тях. Късно снощи обаче председателят на ПГ на партията Андрей Гюров получил обаждане, че тази комисия отива при ДПС, а ПП получават тази за правата на човека.

"Късно вечерта това, което се случи беше, че ние бяхме уведомени, че комисията за младежта и спорта е пренасочена към партия ДПС, а за ПП е отредена комисията за правата на човека. Кой реди комисиите в това НС", попита Гюров.

Последва размяна на реплики между ПП и ДПС за това кой първи е заявил, че иска комисията за младежта и спорта, след което Кирил Петков каза, че е имало намеса отвън, че някой се е обадил и вероятно това е предизвикано от страх, защото предложеният за председател на комисията бивш министър на спорта Радостин Василев вчера е подал сигнал за конфликт на интереси в КПКОНПИ срещу служебния министър на спорта Весела Лечева.

"При заявяването на комисиите ДПС изчака всички парламентарни групи да си заявят комисиите и ние заявихме такива, които не бяха заявени от никого. И в първоначалната заявка комисията за младежта и спорта беше заявена само от ДПС", каза Мустафа Карадайъ.

"След като спортната комисия беше отредена на ПП, някой или кой се обади на ДПС и ГЕРБ и помолиха да се смени комисията. Защото г-н Василев, бившият министър на спорта, вчера подаде сигнал срещу Весела Лечева в КПКОНПИ", отговори Кирил Петков.

Снимки: БГНЕС

От БСП поискаха да знаят откъде е намесата, щом има такова обвинение и дали не е от Президентството.

"Ако не е съгласувано по съответния ред, а е дошло обаждане отнякъде, е важно да уточним откъде е дошло то. Защото ако е дошло от служебния кабинет на Радев, няма да се изненадам. Но държа тази зала да знае, ако има намеса от друга власт", заяви Явор Божанков.

"Искам да напомните на "Промяната", дето са много толерантни и нулево толерантни към корупция, че в миналото НС опозицията имаше нула комисии", добави Делян Добрев от ГЕРБ.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Томас Райс е новият старши треньор на германския Шалке
Томас Райс е новият старши треньор на германския Шалке
Нов зам.-председател в СОС след отстраняването на съветника, който свали украинското знаме от общината
Нов зам.-председател в СОС след отстраняването на съветника, който свали украинското знаме от общината