НОВИНИ

Предимно слънчево време днес

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 26.07.2024
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Слънчево ще бъде времето днес с максимални температури между 27° и 32°, в София - около 27°. В близките часове главно над Източна България отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад.

През нощта в по-голямата част от страната ще бъде безоблачно и почти тихо. По Черноморието ще духа умерен вятър от северозапад.

Утре ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в Източна България, където ще има повече облаци, умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°, в София - около 30°.

По Черноморието ще бъде слънчево. След обяд ще се заоблачи, но валежи не се очакват. Ще бъде обаче ветровито, ще духа умерен, временно силен вятър от север-североизток.

Максималните температури ще бъдат 28°-30°, почти колкото и температурата на морската вода е 28°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Чудесно време в планините утре - ще бъде слънчево, Ще духа слаб до умерен вятър от североизток, по високите части от север-северозапад.

Температурите ще се повишат, в сравнение с днес и в курортите ще са между 20 и 27 градуса.

Времето в Северна Франция, Великобритания, страните от Бенелюкс и Германия ще е предимно облачно с валежи от дъжд. Краткотрайни валежи ще има и в района на Алпите, а в останалата част от Централна и Южна Европа ще е предимно слънчево, включително и на Балканите.

У нас, и в неделя, и в понеделник ще бъде слънчево, с температури между 33° и 38°. През нощта срещу вторник и във вторник на места, главно в Централна Северна и в Източна България ще превали и прегърми, а температурите в повечето райони ще се понижат значително. В сряда обаче, отново ще бъде слънчево.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За първи път Украйна получава помощ от замразените руски активи
За първи път Украйна получава помощ от замразените руски активи
БЧК се включи с одеяла, храна и вода за засегнатите хора след взривовете край Елин Пелин
БЧК се включи с одеяла, храна и вода за засегнатите хора след взривовете край Елин Пелин