НОВИНИ

Предимно слънчево време през новата седмица

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 14.10.2024
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Тази сутрин в южните части на страната в отделни котловини и поречия временно ще има намалена видимост. В котловините най-ниските температури се очакват между 3° и 6°, но минималните в повечето места ще са между 6° и 11°, за София - около 6°. През деня ще бъде предимно слънчево. От запад на изток ще има временни увеличения на средната и висока облачност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в София - около 20°.

По Черноморието ще има значителна облачност, която в следобедните часове ще намалее и ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб западен вятър, който след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 19° и 23°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.

Във вторник температурите ще се задържат без съществена промяна. В сряда с ориентиране на вятъра от север-североизток ще прониква студен въздух и дневните температури ще са с 3 - 4 градуса по-ниски. През следващите дни вятърът ще остане от североизток. В Западна и Централна България времето ще бъде предимно слънчево, а над източните райони ще има по-значителна облачност, не са изключени и слаби валежи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 61 000 деветокласници от цялата страна се явяват на изпит по природни науки
Над 61 000 деветокласници от цялата страна се явяват на изпит по природни науки
Николай Желязков: Радвам се, че съм част от тази нова страница на Левски
Николай Желязков: Радвам се, че съм част от тази нова страница на Левски