НОВИНИ

Предпразнично: Улесняват трафика на "Кулата"

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Али Мисанков
13:22, 04.09.2024
Чете се за: 03:02 мин.
У нас
Слушай новината

Работа на пълен капацитет обещават от ГКПП "Кулата" за серията почивни дни около 6 септември.

"Всяка година се наблюдава завишен пътникопоток от 1 септември, когато цените в Гърция падат, което е предпоставка повече туристи да направят своите резервации и всяка година на 1 септември се получава такова интензивно движение. Тази година 1 септември се падна в неделя, който е традиционно с дните петък, събота и понеделник силен по отношение на интензитета на движение. Но въпреки всичко, беше създадена организация за работа на пълен капацитет. Очакваме също засилен трафик във връзка с националния празник на България - Съединението на Княжество България с Източна Румелия, но нашите виждания са, че трафикът ще бъде разпределен с повишаване на интензитета между дните сряда, четвъртък и петък вече като най-силно движението. Това мисля, че ще облекчи до някъде извършването на гранични проверки и образуването на такива колони", каза старши комисар Стойчо Траянов - зам.-началник на ГКПП "Кулата".

Той отправи апел пътуващите за Гърция по възможност да се избягват пиковите часове между 7.00 и 10.00 ч. за излизане и на влизане между 13.00 и 15.00 ч.

"Също така да се използват алтернативни маршрути за движение на българо-гръцката граница. Има 5 активни КПП-та, които работят денонощно. Всеки, според своята дестинация, може да избере такъв маршрут. Преди тръгване да се проверят документите за пътуване, лични карти и паспорти не само за наличие, ами и за валидност, защото откакто влязохме в Шенген по въздух и вода, тук се наблюдават завишение на случаите, когато идват неподготвени пътници с документи, а някои дори смятат, че децата, непълнолетните български граждани могат да пътуват и без документи за пътуване", коментира старши комисар Траянов.

Той коментира критиките за транспортен хаос в началото на месеца при преминаването на границата на тежкотоварни автомобили.

"Транспортен хаос мисля, че няма тук. Не мисля, а няма на "Кулата". Няма предпоставки за такова нещо, тъй като при нас движението е организирано от страна на митницата по три кантара на посока. При нас се извършват на две ленти, говорим традиционно, но лятото товарният трафик при нас намалява, което ни позволява да намалим лентите за товарни автомобили, за да може да допуснем леки автомобили."

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботев Пловдив стартира инициативи в подкрепа на 10-годишния им фен Денис Еминов
Ботев Пловдив стартира инициативи в подкрепа на 10-годишния им фен Денис Еминов
Винисиус Жуниор апелира към ФИФА да отнеме домакинството на Испания за световното през 2030 г
Винисиус Жуниор апелира към ФИФА да отнеме домакинството на Испания за световното през 2030 г