НОВИНИ

Предстои захлаждане в близките дни

bnt avatar logo
от БНТ
21:12, 26.04.2022
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

След почти летните температури през последните дни, включително и утре, през втората половина на седмицата предстои захлаждане. Ще има и валежи, главно в часовете следобед и през нощта.

Тази нощ валежи, придружени от гръмотевици, ще има само на отделни места в планинските и централните райони от страната. Минимални температури утре ще бъдат между 7° и 13°, а максималните – от 22° до 28°. В по-голямата част от страната ще бъде слънчево, но около и след обяд в Западна и Централна България ще има райони с валежи и гръмотевици. Вятърът ще е слаб, в Източна България – умерен, от изток-югоизток.

И в планините по-значителна облачност ще има през втората половина на деня, в масивите от западната половина от страната, където на места ще превали и прегърми.

По-интензивни ще са валежите в Родопите. Ще духа умерен югоизточен, по най-високите части – югозападен вятър.

Най-малка е вероятността за превалявания по Черноморието. Вятърът ще бъде от югоизток, от морето, което е с температура от 8° до 11° градуса и по крайбрежието ще бъде съществено по-хладно, в сравнение с останалата част от страната, с максимални температури между 14° и 16°.

По-бързо се затопля морската вода по крайбрежието на южната ни съседка Гърция, където вече почти навсякъде е около 17°, по бреговете на остров Тасос – 16°.

И утре в южната половина от Балканите ще бъде слънчево, но в останалата част от полуострова ще има райони с превалявания и гръмотевици.

Облачно и студено за края на април ще бъде времето в Северна Европа, а в най-северните райони ще има и валежи от сняг. Значителни валежи от дъжд се очакват на Пиринейския полуостров, както и на места в Източна Европа.

През следващите дни времето у нас ще остане променливо. Ще има и много слънчеви часове, но и райони с валежи, локално интензивни, придружени от гръмотевични бури и градушки, на повече места в четвъртък. През почивните дни ще вали по-малко, а в неделя предстои и затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Балкан победи Левски за пети път през сезона
Балкан победи Левски за пети път през сезона
"Газпром" спира доставките на газ в Полша от утре
"Газпром" спира доставките на газ в Полша от утре