НОВИНИ

Предстои затопляне - вижте прогнозата за неделния ден на Цветница

bnt avatar logo
от БНТ
22:16, 24.04.2021
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Предимно облачно и по-хладно от вчера беше днес, но още през нощта облачността ще започне да се разкъсва и намалява и утре в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, с изключение на Югоизточна България и Южното Черноморие, където ще намалее чак привечер.

Предстои и затопляне - максималните температури в неделния ден ще бъдат между 16 и 21 градуса, в София, след 15° днес, утре се очаква да е около 16°.

Сутринта ще бъде все още хладно с минимални температури в повечето райони между 3° и 8°. Ще духа слаб до умерен предимно източен вятър.

В планините от Югоизточна България през по-голямата част от деня облачността ще са задържи значителна, но по-късно и там ще се разкъса и намалее. В масивите от Западна и Централна България ще е предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, а на отделни места и с превалявания.

Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури в курортите ще са от 6° на Алеко до 9 - 10° в Пампорово и Боровец. Опасността от лавини в планините остава повишена.

Ветровито, облачно и с валежи, предимно от сняг, ще е и утре в Северна Европа и Европейска Русия. Проливни валежи от дъжд ще има в Португалия и Испания. Предимно слънчево ще бъде в страните от Западна и Централна Европа, където предстои слабо захлаждане.

На Балканите валежите навсякъде ще спрат, по-късно през деня и облачността ще намалее, в много райони до предимно слънчево. Ще започне и затопляне.

И у нас, в понеделник максималните температури още ще се повишат. Ще бъде ветровито, но предимно слънчево.

Във вторник отново се очакват валежи, главно в северозападната половина от страната, както и захлаждане.

В сряда и четвъртък ще бъде слънчево, температурите ще се повишат, но ще има условия за следобедни превалявания и гръмотевични бури.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джо Байдън призна арменския геноцид
Джо Байдън призна арменския геноцид
"Спейс Екс" изпрати още 4-ма астронавти на МКС
"Спейс Екс" изпрати още 4-ма астронавти на МКС