НОВИНИ

Борисов: Слави Трифонов носи цялата отговорност за следващите провалени избори (ОБЗОР)

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
20:44, 24.04.2021
Чете се за: 05:27 мин.
У нас
Слушай новината

Според премиера в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов президентът се бави с връчването на втория мандат. Той прехвърли отговорността за следващите избори на Слави Трифонов заради бързането с изборните поправки.

Според Борисов президентът нарочно се бави и не казва кога ще връчи мандата за съставяне на кабинет на "Има такъв народ".Той се учудва защо Румен Радев е настоявал бързо да върнат мандата.

"Защо толкова настояваха бързо да върнем мандата. Наложи се да правя изпълнителна комисия да вземем решение да върнем мандата, за да може той да използва деня да даде мандата на втората партия, която да ни обяви, вече е един месец след изборите, кой ще е премиер и кои ще са министрите. Ето ГЕРБ хубав, лош, извади си премиер, министри, каза ние сме това, с това можем да управляваме", заяви министър-председателят в оставка Бойко Борисов.

Президентът: Смешно е да се говори за служебен кабинет на този етап (ОБЗОР)

Упрекна и "Има такъв народ, че се бавят.

"Един месец след изборите не знаем кой какъв е, какъв ще бъде и кои са и какво ще правят. Хвърлиха се веднага да правят комисия, добре, хвърлиха се веднага да задължат съдиите да ходят в парламента, а им се отчитат по делата казват, да, ама те по текущи дела няма да говорят, ама в коридора ще му кажеш дали, как върви това дело, иначе там си направил някаква поръчка, разбрах", допълни Борисов.

Той коментира бързането с поправките в изборните правила с думите, че нито една партия или партии, които са се захванали първо с Изборния кодекс, не са успели.

"Който вади нож от него ще мре - така е казал народът. Само че нашият приятел депутат Трифонов може би не разбра какво му направиха. Всички си отхвърлиха своите избирателни закони, включително и ГЕРБ. Умно постъпихте, подло, но умно, подкрепихте им всичко, но вече от днес нататък от второто четене депутатът, председател на партията Слави Трифонов носи цялата отговорност, цялата, за провалените следващи избори", допълни премиерът в оставка.

Борисов каза, че ще напомня всеки ден на Трифонов, че въвеждането на гласуване по пощата може да доведе до касиране на изборите, както е станало в Австрия. Коментира, че не е лесно в политиката.

"Има такъв народ" няма да участва в разговори с ГЕРБ

"Нека дойде Слави Трифонов срещу мен и да си говорим за политика. Ще се чувства по същия начин, по който аз, ако ме вкарат в неговото шоу и ми дадат микрофона да запея песен. Ще пея, но не като него. Това е разликата, те това в момента почват да осъзнават. Излизат, нападат жени в парламента, съскат, добре бе хора, ето ви управлявайте, не се занимавайте с нас, направете си комисии, дайте си сигналите, нека ги проверят, но през това време управлявайте. Един месец мина, вие ме държите премиер", каза още Борисов.

Премиерът в оставка направи забележка на своите, че са поискали оставката на Мая Манолова заради нахлуването и в "Булгартрансгаз".

Коалицията ГЕРБ-СДС ще поиска оставката на Мая Манолова от Комисията по ревизия

"Кажете, че не искаме оставката, а тя трябва да говори ежедневно, ежеминутно, тя трябва тая истерия да продължава. Има комисия, нали говорим за правова държава, да изпратят писмо, съответните агенции или това, което искат, ще го сложат в кашони, в папки, ще ги опишат, ще ги номеруват и с камиони ще ги закарат в парламента", заяви Борисов.

Той упрекна държавния глава Румен Радев, че все още няма позиция по случая Навални, въпреки че целият свят вече го е направил.

"Не се е произнесъл и по шпионските скандали, защото Чехия сега изгони руски дипломати, а ние седмица преди това. И сега като знам какво работехме, доскоро, сега нарочно не искам да се виждаме със службите, тази седмица ще има още развития по тази тема. Те нямат позиция", каза още Бойко Борисов.

При разговора си с млади активисти на ГЕРБ, депутати и общински съветници, Борисов поиска от тях да му представят идеите си за дигитална столица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Странична ножица в края прати и Етър, и Славия в битката за спасение
Странична ножица в края прати и Етър, и Славия в битката за спасение
50-годишен пилот с опит е загиналият автомобилен състезател в "Планинско рали Благоевград" (ОБЗОР)
50-годишен пилот с опит е загиналият автомобилен състезател в "Планинско рали Благоевград" (ОБЗОР)