НОВИНИ

Предупреждение за проливни валежи днес

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 28.06.2023
Чете се за: 03:15 мин.
У нас
Слушай новината

Преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд и през нощта ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има валежи, придружени от гръмотевици. Има условия и за градушки. В Източна България и планините в Югозападна явленията ще са по-интензивни, ще продължат и през нощта срещу четвъртък. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб, в Дунавската равнина до умерен и с него ще започне да прониква по-хладен въздух. Дневните температури, в повечето райони, ще останат все още високи и максималните ще са между 28° и 33°, в Северозападна България и високите западни полета - 25 - 27°, в София - около 26°.

По Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Вечерта и през нощта има условия и за по-интензивни явления. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток, вечерта ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури ще са 27 - 31°. Температурата на морската вода е 22 - 26°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Условия за значителни количества валежи има в планините в Югозападна и Източна България. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 14°.

В четвъртък валежи ще има на отделни места в южната част на Рило-Родопската област и източните райони, а в останалата част от страната облачността ще намалее до слънчево време. Вятърът ще остане от северозапад, но ще отслабне. Дневните температури ще се понижат навсякъде и ще са по-ниски от обичайните за периода.

В петък ще бъде предимно слънчево, почти тихо и по-топло, с максимални температури на места до 30°.

В събота денят също ще започне със слънце, но около и след обяд над Западна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места там до вечерта ще превали и прегърми.

В неделя въздушната маса над страната отново ще е неустойчива - ще има и слънчеви часове, но на много места, главно в следобедните часове, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, а температурите слабо ще се понижат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Николай Денков отива на посещение в Брюксел
Премиерът Николай Денков отива на посещение в Брюксел
Късен гол донесе на Испания първото място в група "В" на Евро 2023 за младежи
Късен гол донесе на Испания първото място в група "В" на Евро 2023 за младежи