НОВИНИ

Предупреждение за значителни валежи и гръмотевици днес

bnt avatar logo
от БНТ
07:02, 18.06.2022
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Валежи и гръмотевични бури ще има днес главно в източните части от страната. На отделни места валежите ще са интензивни и значителни по количество, придружени от временно усилване на вятъра. Има условия за градушки.

Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е слаб, в Източна България умерен. Максималните температури ще са между 23° и 28°, в София - около 23°.

Купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развива и по Черноморието. Валежи и гръмотевици ще има сутринта по северното крайбрежие, а след обяд и на места и по южното. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 22 - 23°, колкото е и температурата на морската вода, а вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще бъде дъждовно, с гръмотевични бури. Повишена е вероятността и за градушки. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, който след обяд ще се усили. Температурите ще се понижат чувствително и максималната на 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра - около 9°.

В неделя ще превалява все още само на отделни места, с по-голяма вероятност в Южна България. Ще започне затопляне, което ще продължи и през новата седмица, когато в много райони от страната ще бъде горещо, с температури над 30°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България удари Канада за втори успех в Лигата на нациите при жените
България удари Канада за втори успех в Лигата на нациите при жените
Борис Джонсън изненадващо посети Киев
Борис Джонсън изненадващо посети Киев