НОВИНИ

Премиерът Борисов обсъди пандемията в телефонен разговор с Бенямин Нетаняху

премиерът борисов обсъди пандемията телефонен разговор бенямин нетаняху
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:11, 11.02.2021 (обновена)
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с премиера на Държавата Израел Бенямин Нетаняху. Двамата лидери се договориха да развиват по-тясно сътрудничество и координация в отговор на пандемията. Целта е двете държави да си взаимодействат по-активно като обменят опит и добри практики в борбата срещу COVID-19.

„Държавата Израел постига изключително високи резултати в борбата срещу коронавируса“, отбеляза премиерът Борисов и добави, че България е държавата с най-щадящите мерки в Европейския съюз и същевременно успява да овладее заболеваемостта.

Премиерът Бойко Борисов и израелският му колега Бенямин Нетаняху се договориха също така да работят по въпроса за улесняването на пътуванията между гражданите на двете държави. Възможност в тази посока например може да се търси във връзка с ваксинацията срещу COVID-19. Българският министър-председател изрази увереност, че в близко бъдеще България и Израел ще успеят да ограничат разпространението на пандемията на териториите си, като отношенията между двете държави отново ще се завърнат на предишното си активно ниво.

В рамките на разговора двамата лидери отбелязаха възходящото развитие на отношенията между двете държави в дух на приятелство и взаимно доверие. Благодарение на съвместните усилия на премиерите Борисов и Нетаняху, политическите отношения между България и Държавата Израел са интензивни и през последните години бележат значителен подем. Премиерът Бойко Борисов изрази увереност, че активният двустранен диалог е от взаимен интерес и за двете държави, които имат ползотворно сътрудничество в редица сфери, включително на международно ниво.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До сутринта валежите ще спрат, но остава ветровито
До сутринта валежите ще спрат, но остава ветровито
Как се ходи на любовни срещи по време на пандемия
Как се ходи на любовни срещи по време на пандемия