НОВИНИ

Премиерата на "Триумф" - българският претендент за "Оскар" - ще е в Торонто

Айше Сали
от Айше Сали
21:12, 07.09.2024
Чете се за: 02:17 мин.
По света
Снимка:
Слушай новината

Филмът "Триумф", който е българското предложение за чуждоезичен "Оскар", ще има световна премиера на фестивала в Торонто. Тя ще се състои на 9 септември, а на представянето ще бъде и актрисата Мария Бакалова, която е в една от главните роли.

Филмът на режисьорите Петър Вълчанов и Кристина Грозева ни връща към мистериозното търсене на съкровище и извънземни около Царичина. БНТ е копродуцент.

Секретна операция с участието на военни и екстрасенси е в основата на филма. Макар да изглежда абсурдно, търсенето на следи от извънземни и съкровище е истинска история от близкото минало. Поредната, която вдъхновява Петър Вълчанов и Кристина Грозева. Създателите на "Триумф" го определят като триумф на човешкото безумие.

"Това е една посоките на филма - за тази сляпа вяра в чудесата. За това колко безрезервно човек може да повярва и да приеме чудото и нереалното като факт и като истина", коментира Петър Вълчанов, режисьор.

С тази комедия Мария Бакалова отново влиза в битката за "Оскар". Този път в ролята на екстрасенса Слава.

"Вероятно името ѝ ще отвори вратите на филма към публиката и ще предизвика някакъв интерес, но наистина тя прави вълнуваща и запомняща се роля. Иначе с нея се познаваме от времената, когато преподавахме на актьорските класове по кино и още тогава открихме нейния талант", каза Петър Вълчанов, режисьор.

Днес актрисата публикува и свое видео от борда на самолета за Торонто. Следващото важно представяне на филма е на фестивала в Лондон, а придвижването му по-нагоре в списъка с претенденти за най-желаната филмова статуетка зависи и от добрата рекламна кампания. За да е успешна, са важни публикациите в престижни издания, както и възможността на прожекциите да присъстват членове на Филмовата академия.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Закриват 40-ото издание на "Аполония" с концерт на "Фондацията" и Пловдивската филхармония
Закриват 40-ото издание на "Аполония" с концерт на "Фондацията" и Пловдивската филхармония