НОВИНИ

Пресиян Коев: Григор Димитров прави повече плоски и лифтирани бекхенди, което показва устойчивост

"За един тенисист от неговото ниво е много важна титлата", коментира специалистът

Григор Димитров
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
09:53, 08.01.2024
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът по тенис Пресиян Коев гостува в предаването "Денят започва" по БНТ, където коментира представянето на Григор Димитров, който спечели турнира от сериите ATP 250 в Бризбън (Австралия).

"В един от най-светлите български празници - Ивановден, Григор зарадва всички българи, дори и тези, които изобщо не се интересуват от спорта. Този турнир е част от подготвителните надпревари за Australian Open в Мелбърн. Още миналата година през есента Димитров показа изключително високо ниво. Радостно е, че той успява да го надгради към момента. За един тенисист от неговото ниво е много важна титлата. Това, че той успя да вдигне купата в Бризбън е сериозен импулс, който се надвам, че ще успеем да видим в следващия турнир по най-добрия начин", коментира Коев.

Той коментира и техническите компоненти на българската звезда, които го правят толкова опасен за останалите противник.

"Сервисът е първото нещо. По-ниско хвърляне, по-кратко движение на целия начален удар и това му дава възможност да изпълнява повече директни точки от сервис, а и когато не успее да реализира такава, да получи много удобна топка след това в разиграването. Това е най-основната промяна. Другата е на бекхенда. От АТР нарекоха Григор "слайси" (заради подсечения си бекхенд удар) миналата година, но като че ли той изпълняваше прекалено много пъти този удар. Сега виждаме, че той прави повече плоски и лифтирани бекхенди, което показва устойчивост в очите на неговите съперници и това носи резултат", заяви Коев.

Специалистът вярва, че Димитров е по-различе от преди 7 години, когато беше и най-силният му сезон. Тогава тенисистът спечели 4 титили от Тура.

"Изглежда по-различен. Той заведе родителите си в Австралия, те прекараха заедно целия подготвителен период там, посрещнаха празниците. Самият Димитров заяви, че семейството е най-важното. През целия му живот те са били неговите герои и въобще предпоставките за голяма година и големи успехи са налице", каза Коев.

Целият анализ на специалиста можете да видите във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росен Желязков разговаря с виетнамския си колега Въонг Дин Хуе
Росен Желязков разговаря с виетнамския си колега Въонг Дин Хуе
Вижте мотивите, с които президентът сезира КС за промените в Конституцията
Вижте мотивите, с които президентът сезира КС за промените в Конституцията