НОВИНИ

През нощта се очаква да вали

bnt avatar logo
от БНТ
21:04, 29.01.2021
Чете се за: 02:42 мин.
Времето
Слушай новината

Днес термометрите в Разград, Добрич и Бургас не отчетоха повече от 4°, но в много райони от страната температурите надхвърлиха 10°, в Ловеч - 12°, в Лом и Видин - 13° , Монтана - 14°. По-топло от обичайното, но и много променливо ще остане времето в близките дни, с превалявания, вече предимно от дъжд.

Валежи ще има и тази нощ. Ще бъдат предимно от дъжд и ще има условия за поледици. В сутрешните часове по високите полета на Югозападна България ще превали и сняг. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°.

Ще продължи да превалява и през първата половина на съботния ден, но в следобедните часове валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса, най-късно в крайните югоизточни райони. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 7 градуса.

В планините ще е ветровито, със силен северозападен вятър. Облачността ще е значителна. Ще има и валежи през нощта и преди обяд, като границата между дъжд и сняг ще е твърде високо - на около 1700 метра.

Максималните температури в курортите ще са около минус 1 градуса на Алеко и в Пампорово, в Боровец - около 3, а в Банско - около 7 градуса.

От Планинската спасителна служба предупреждават за много висока опасност от лавини извън обработените писти.

Съществено затопляне и на Балканите утре, но и там, в много райони ще има валежи от дъжд. В западните части от полуострова ще бъде предимно слънчево.

Облачно време ще преобладава и над по-голямата част от Европа. Ще има и валежи и от дъжд, и от сняг, на места значителни. Предимно слънчево ще бъде на Апенинския полуостров и по Централното Средиземноморие.

У нас в неделя след временното намаление облачността отново ще се увеличи, но ще завали едва в края на деня, първо в югозападните райони.

През нощта срещу понеделник валежи ще обхванат Западна и Централна България, а в понеделник и Източна. Вероятност да са значителни по количество има в крайните южни райони. След обяд от запад валежите ще спират.

Във вторник и сряда облачността ще е предимно значителна, но главно в Южна България ще превалява слаб дъжд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Костадин Ангелов: 33 са случаите с британския вариант на коронавирус в България
Костадин Ангелов: 33 са случаите с британския вариант на коронавирус в България
Туроператори искат секция за гласуване в Занзибар
Туроператори искат секция за гласуване в Занзибар