НОВИНИ

През нощта ще вали главно в Източна България

bnt avatar logo
от БНТ
21:23, 20.09.2021
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

В широки граници са максималните температури днес - от 23° в Северна България, където поривите на вятъра надхвърлиха 100 км/ч, до 33 градуса в югозападните райони. Измерените до момента валежи са до 13 литра на квадратен метър.

Ще вали и през нощта, вече главно в източната половина от страната, включително и по Черноморието. Ще продължи да духа умерен, временно силен северозападен вятър, с който ще нахлува по-хладен въздух и максималните температури утре ще бъдат съществено по-ниски, в сравнение с днес и отново в широки граници - от около 16° в североизточните райони от страната до 26° в крайните югозападни.

Облачността ще е променлива, по-често намаляваща до слънчево време и само на отделни места слабо ще превали. Вятърът ще отслабва и ще бъде до умерен.

На морския бряг сутринта ще е облачно и на отделни места все още ще превалява. По-късно облачността ще намалее. Максималните температури ще са от 16° до 20°.

Ще духа умерен северозападен вятър, който през деня ще отслабне и ще се ориентира от североизток. Температурата на морската вода е 22 - 23°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините ще се задържи ветровито с умерен и силен северозападен вятър. Облачността ще е променлива. Слаби валежи ще има само на отделни места. Максимални температури в курортите от 9° на Алеко до 18° в Банско.

Чувствително захлаждане се очаква не само у нас, но и навсякъде на Балканите. Облачността ще бъде променлива, а валежи ще има главно в Гърция и Черна Гора.

Ще вали и на много места в Европейска Русия, Беларус и Украйна, както и на Скандинавския полуостров, а в източната половина от континента температурите ще останат по-ниски от обичайните за сезона. Под влиянието на обширен антициклон в страните от Централна и Западна Европа ще преобладава слънчево време.

У нас в близките дни понижението на температурите ще продължи и в сряда и четвъртък минималните ще са между 5° и 10°. Облачността ще е променлива, по-често значителна, на места с превалявания, като по най-високите върхове на Рила и Пирин се очаква и сняг. През втората половина от седмицата ще преобладава слънчево време, а температурите отново ще се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силна буря в Ловеч нанесе щети и спря тока (СНИМКИ)
Силна буря в Ловеч нанесе щети и спря тока (СНИМКИ)
"Продължаваме промяната" постигна коалиционно споразумение с още една партия
"Продължаваме промяната" постигна коалиционно споразумение с още една партия