НОВИНИ

Президентът на ВК Хебър: Целта ни е титлата, преследва ни малшанс

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:41, 20.02.2023
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
президентът хебър целта титлата преследва малшанс
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Президентът на волейболния шампион Хебър Пазарджик Александър Иванов обяви, че целта пред отбора остава спечелването на трета поредна титла на България, въпреки че в последно време "тигрите" изпитват затруднения в българското първенство.

Волейболистите на Камило Плачи бяха в серия от три поредни загуби в шампионата преди да се върнат на победния път през уикенда срещу Марек Дупница, а според Иванов клубът е преследван от малшанс.

"Никога не е приятно, когато губим и то в поредни срещи. Посрещнахме смирено това. Сега е нормално да има напрежение и да сме притиснати до стената. Надявам се да излезем от това положение. Целта ни е да станем шампиони. Преследва ни малшанс и дано успеем да се измъкнем. Имахме проблеми, но не са от физическо естество. Когато достигнем до връх, има и спадове. Дано загубите не ни стават практика. Тези неща ни карат да растем като клуб", започна Александър Иванов на пресконференция.

"Провал ще бъде да не станем шампиони. Само това са ни целите", добави Иванов.

Президентът на ВК Хебър коментира и слуховете за проблеми между треньора Камило Плачи и бившият български национал Тодор Алексиев, както и бъдещето на италианеца в Пазарджик.

"Момчетата могат да потвърдят, че винаги някой не играе в даден мач. Няма напрежение между Плачи и Алексиев. Истина е, че Камило има три-четири предложения, включително и от националния отбор на Словения. Имаме договорка с него и за догодина. Не е опция да бъде едновременно при нас и в национален отбор", сподели Александър Иванов.

Участие в днешната пресконференция взе и центърът Николай Николов, който заяви, че Хебър си остава фаворит за титлата и разкри, че не планира завръщане в националния отбор.

"Умора винаги има, въпросът е как се справяме с нея. Не сме младежи, но това не си личи на игрището. Всички знаят какво трябва да се направи, за да се преодолее умората. Сега направихме първенството доста по-интересно, но оставаме фаворити и пак ще спечелим титлата", заяви опитният Николов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
РБ Лайпциг срещу Борусия Дортмунд в четвъртфиналите за Купата на Германия
РБ Лайпциг срещу Борусия Дортмунд в четвъртфиналите за Купата на Германия
Свлачище затвори пътя за местността "Бодрост" край Благоевград
Свлачище затвори пътя за местността "Бодрост" край Благоевград