НОВИНИ

Президентът валидира пощенска марка, посветена на инициативата "Българската Коледа"

bnt avatar logo
от БНТ
21:00, 01.12.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Общество
Слушай новината

Пощенска марка "20 години благотворителна инициатива "Българската Коледа" беше валидирана на тържествена церемония в президентството.

"Българската Коледа" обединява цялото ни общество около каузата на детското здравеопазване", заяви държавният глава Румен Радев.

Марката ще популяризира благородната кауза на благотворителността.

По време на церемонията президентът удостои с грамоти момичетата от националния отбор на България по художествена гимнастика и Детския хор на БНР.

Държавният глава поздрави и автора на пощенско-филателното издание Маргарита Дончева. Нейно дело е и днешното лого на "Българската Коледа", с което тя печели обявения за целта конкурс през 2013 г.

Марката "20 години благотворителна инициатива Българската Коледа" е с номинална стойност 1,25 лева и влиза в обращение от 1 декември 2022 г.

Благодарение на активната подкрепа от цялото общество през 2022 г. благотворителната инициатива "Българската Коледа" разполагаше с бюджет от 3 070 000 лева и успя да подпомогне 517 български деца с тежки хронични заболявания, като същевременно осигури съвременна високотехнологична медицинска апаратура за диагностика и съвременно лечение на 22 лечебни заведения.

Началото на тазгодишното 20-о издание на кампанията беше дадено на 29 ноември в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов", Велико Търново. Кампания 2022/2023, която ще продължи през цялата 2023 г., и е посветена на деца с редки генетични заболявания.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Християна Тодорова е кандидат на България за член на Техническия комитет по художествена гимнастика
Християна Тодорова е кандидат на България за член на Техническия комитет по художествена гимнастика
Берое посочи седем неточности на делегата на мача с Миньор Перник
Берое посочи седем неточности на делегата на мача с Миньор Перник