НОВИНИ

При акцията в Сандански: Дрога, над 400 хил. лева, петима в ареста

bnt avatar logo
от БНТ
18:00, 23.06.2020
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Петима души са задържани днес при спецакцията на Специализираната прокуратура и ГДБОП в Сандански, при която бе неутрализирана престъпна група за разпространение на наркотици в региона и из страната.

От прокуратурата твърдят, че за арестуваните има доказателства, след като от сутринта в южното ни градче са били претърсени 25 адреса и автомобили, извършени са и 10 лични обиска.

Намерени и иззети са наркотици, телефони, голямо количество пари – над 180 000 евро и 56 900 лева.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от началото на 2017 г., като се е занимавала с разпространението на различни видове дрога – кокаин, хероин, марихуана.

Досъдебното производство срещу участниците в престъпното сдружение е образувано още през юни 2019 г., а на 21 януари т.г. екипи на Граничното полицейско управление в Петрич задържат в село Баджово първите четирима участници в групата, които оказват съпротива и безуспешно опитват да избягат. В двете къщи, обитавани от тях, са намерени и иззети 10 пластмасови бидона с общо 36,184 кг. с почистени сухи канабисови съцветия, подготвени за разпространение.

Останалите участници в групата, повечето от които криминално проявени, продължават престъпната си дейност до задържането им на днес.

Предстои наблюдаващият делото прокурор да прецени колко от тях да бъдат привлечени към наказателна отговорност и спрямо кои да бъде поискано налагане на мерки за неотклонение "Задържане под стража". Процесуално-следствените действия по досъдебното производство продължават.

Снимки: Специализирана прокуратура

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
6 глоби за без маска в автобуса. Повсеместни проверки из София
6 глоби за без маска в автобуса. Повсеместни проверки из София
След разкритието за лобизъм: Русенският прокурор Николай Николов подаде оставка
След разкритието за лобизъм: Русенският прокурор Николай Николов подаде оставка