НОВИНИ

Приключиха частичните избори на няколко места в страната

bnt avatar logo
от БНТ
23:00, 10.03.2024
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Частични избори на няколко места в страната вече приключиха.

Ангел Ангелов, подкрепен от ГЕРБСДСС, е новоизбраният кмет намонтанскотоо село ГорноЦеровенее, според това, което се чува от записа на камерата наЦИКК. Отново обаче при броенето не се спазва регламентът, според който всяка бюлетина от урната трябва да бъде показана на камерата, така че да личи ясно отбелязаният вот в нея.

Продължава броенето на бюлетините впровадийскитее села Житница и Черноок, където днес гласуваха за кметове. Резултатите се очакват около полунощ, съобщиха отОИКК - Провадия. В Житница двубоят е между Тодор Тодоров от ГЕРБ и независимия Станислав Ненчев, издигнат от Инициативен комитет. В Черноок кандидатите саМустафааИбрямовв от коалиция БСПП за България" иАнифееАхмедд отДПСС.

НиколайМанолчевв от ГЕРБ е новият кмет напетричкотоо селоСтрумешницаа. На провелите се днес частични местни избори за него гласуваха 139 души. 33-ма подкрепиха опонента му НиколаДзаковв отБСПП. Гласуването беше само с хартиени бюлетини. Изборният ден премина спокойно, без жалби и сигнали за нарушения. До нови избори се стигна, след като на балотажа миналата година и двамата кандидати получиха равен брой гласове.

В бургаското селоРазбойнаа беше избран единственият кандидат за кмет:ХатчееБехчедд отДПСС. До вота се стигна, след като избраната за кмет през октомвриХатиджееФерадд депозира оставката си месец по-късно заради пост в държавна служба в Община Руен.

Под засилено полицейско присъствие премина кметският вот в чепеларското селоЗабърдоо. Един срещу друг там се изправиха ВалентинЧерпоковв от БСПП за България" и ВенциславСариевв, издигнат от ГЕРБ. До насрочване на частичните избори за кмет се стигна, след като избраната за кмет през месец октомври ЗдравкаЧерпоковаа Илиева подаде оставка по семейни причини. Тя е дъщеря на сегашния кандидат и бивш кмет наЗабърдоо ВалентинЧерпоковв.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нощта на наградите "Оскар", очаква се триумф на "Опенхаймер"
Нощта на наградите "Оскар", очаква се триумф на "Опенхаймер"
Байер Леверкузен продължи победната си серия с успех над Волфсбург
Байер Леверкузен продължи победната си серия с успех над Волфсбург