НОВИНИ

Притеснени младоженци масово отменят сватби заради коронавируса

bnt avatar logo
от БНТ
12:46, 04.04.2020
5903
Чете се за: 00:48 мин.
Още

Заради коронавируса младоженци от Русе отказват да сключат граждански брак, защото се налага да отменят сватбените тържества. Абитуриентите също са притеснени, че баловете им са с неясна дата - засега.

В една от сватбените агенции в Русе през март са отменени две сватби и още две - за април. Има планирани сватби и за май, и за юни, но бъдещите младоженци вече са притеснени, че плановете им за тържество с много гости няма да се осъществят.

Деница Данаилова - сватбен агент: Имаме такива, които тотално я отмениха за другата година, защото според тях годината не е подходяща за сватба. Младоженците вече са си избрали покани, те са с датата на сватбата. Някои от гостите, които са от чужбина, трябва да си закупят нови самолетни билети и доста сложно да преместиш датата.

Зрелостниците от Гимназията по дървообработване в Русе вече са ушили роклите и костюмите. Капарирали са и ресторанта, в който е трябвало да празнуват.

Мелиса Исмаил: Всичко си организирахме до предния месец, но след като излезе положението, нали, за вируса. Все още не сме звънели, чакаме до края на месеца.

Десислава Василева: Вълнение е, защото с тези хора си 4 години в един клас. И сме преживели много неща заедно. И ще ми липсват хората в класа, и учителите.

В момента на преден план обаче казват, че са им уроците и подготовката за матурите.

Мелиса Исмаил: Балът може да го направим някой друг ден, но матурата - не.

Заради неясната ситуацията учениците готвят различни варианти за завършването си, включително и да оставят тържеството за лятото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благотворителна инициатива "Мед за имунитет" в Благоевград
Благотворителна инициатива "Мед за имунитет" в Благоевград
Как да запазим емоционално равновесие - съвети от психолозите
Как да запазим емоционално равновесие - съвети от психолозите