НОВИНИ

Спазват ли гражданите в Стара Загора вечерния час

bnt avatar logo
от БНТ
12:32, 04.04.2020
8467
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Преди няколко дни областният управител на Стара Загора издаде заповед за по-строги мерки по препоръка на местния кризисен щаб. Забранено е излизането от 21 до 5 ч сутринта.

Обичайно пълната вечер централна улица на Стара Загора опустя. След 21 ч хората са по домовете си. Няма ги и младежите, които само до преди два дни се събираха в паркове и градинки.

Гергана Микова - областен управител на Стара Загора: Смело мога да кажа, че действително той се спазва и в крайна сметка нека не го приемаме като ограничителна мярка, като мярка охранителна, за да спасим повече човешки животи.

Освен струпването на хора, наложената мярка има и друга цел.

Гергана Микова - областен управител на Стара Загора: В крайна сметка нека не подценяваме и факта, че този вечерен час ограничава до голяма степен и потенциалната възможност от кражба и други престъпления.

Строгата мярка важи за цялата област. Изключения се правят за тези, които отиват на работа и за медицински нужди. Кметовете и полицията контролират дали се спазва вечерния час, а за нарушителите са предвидени глоби.

Гергана Микова - областен управител на Стара Загора: Санкцията е в размер от 5000 лв. Надявам се и се моля искрено да няма такива хора, за да не се налагат подобни санкции.

Вечерният час в Стара Загора и областта ще продължи до второ нареждане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как да запазим емоционално равновесие - съвети от психолозите
Как да запазим емоционално равновесие - съвети от психолозите
С 50% са се увеличили сигналите към Агенцията по труда
С 50% са се увеличили сигналите към Агенцията по труда