НОВИНИ

Приютът на отец Иван в Нови хан има нужда от помощ

Боряна Черганова
от Боряна Черганова
09:50, 05.10.2020
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Приютът за бездомни в Нови хан на отец Иван е пред фалит. И в Нови хан, и в Якимово, където живеят бездомни хора, приютени от отец Иван, имат нужда от помощ.

Засега храна има, но не за дълго. Нуждата от помощ е постоянна.

"Бяхме я докарали до фалит, но като се намесиха медиите, нещата малко се попромениха. Тук е централният склад - в Нови хан, тук събираме и изпращаме за Якимово. Получихме, но на нас ни трябват много количества, ние сме много хора - 160 човека в Якимово и 30-40 човека тук", обясни в "Денят започва" отец Иван.

Складът в Нови хан не е голям и не може да съхранява много, в Якимово складове има, но са празни. Отец Иван се надява хората да започнат да носят помощи, защото покрай пандемията по думите му "съвсем са ги забравили".

Готвачката в приюта в Нови хан обясни, че вчера са донесени дарения и благодари на всички дарители. Тя показа какво има в хладилника.

"Нямахме и картофи в последно време. От вчера съм спокойна. До вчера беше само ориз, макарони, леща. Боб нямахме даже", сподели тя.

Отец Иван е оптимист, че в приюта ще могат да изкарат зимата спокойно, защото дарителите се връщат. Той обясни, че трябва да се платят 18 000 лв. сметки за ток в Якимово и в Нови хан, защото не е плащан от няколко месеца.

Какво споделиха хората, които живеят в приюта, вижте във видеото.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Андрей Гълъбинов се контузи преди плейофа с Унгария
Андрей Гълъбинов се контузи преди плейофа с Унгария
Астън Вила разгроми шампиона Ливърпул със 7:2
Астън Вила разгроми шампиона Ливърпул със 7:2