НОВИНИ

Пробата на Деси Стоянова е отрицателна, БФ Биатлон ще обжалва наказанието си

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:32, 07.12.2020
Чете се за: 00:37 мин.
Зимни
пробата деси стоянова отрицателна биатлон обжалва наказанието

Направеният вчера в Контиолахти PCR тест за коронавирус на Десислава Стоянова е отрицателен, съобщиха от Българска федерация по биатлон.

Вследствие на отрицателната проба на нашата биатлонистка, както и на всички в българския национален отбор, Българската Федерация по Биатлон ще изпрати писмо до Международния съюз по биатлон (IBU) за преразглеждане на наложените наказания.

Както е известно, на родната федерация бе наложена глоба в размер на 5000 евро заради нарушаване на протоколите срещу коронавируса.

Десислава Стоянова беше дала положителна проба за COVID-19, но въпреки обясненията, че го е изкарала по-рано, тя и Димитър Герджиков бяха поставени под карантина, напълно изолирани от останалите национали на биатлон.

При проверка на състоянието им вчера от страна на треньора Александър Касперович обаче руснакът е бил заснет от охранителните камери на хотела, че е без маска, заради което е наложена санкцията.

Днес състезателите пътуват със самолет за Хохфилцен (Австрия), където по подобие на Контиолахти ше бъдат проведени два последователни кръга за Световната купа.

Единствено по настояване на финландските власти Димитър Герджиков замина за австрийския зимен център с микробус на федерацията заедно с част от треньорския щаб.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови разкрития: Лекарят на Марадона не е полагал нужните грижи след операцията
Нови разкрития: Лекарят на Марадона не е полагал нужните грижи след операцията
Почина легендата на автомобилния спорт Илия Чубриков
Почина легендата на автомобилния спорт Илия Чубриков