НОВИНИ

Проблем с машините имаше в 2 от секциите в 128-мо училище в София

bnt avatar logo
от Татяна Йорданова
12:40, 11.07.2021
Чете се за: 01:30 мин.
Политика
Слушай новината

В 2 от секциите в 128 училище имаше технически проблем с машините. Не се стигна до сигнализиране на РИК, нито до ЦИК. Техниците по телефона оправиха проблема.

"Ние се изненадахме, тъй като нямаше никакви знаци, че нещо ще се случи, просто човекът, който се опита да гласува не му позволи машината. Свързахме се веднага с техника, който отговаря за нашата секция и по неговите инструкции успяхме да се справим сравнително бързо", каза председателят на СИК Христина Лалова.

"Проблемът беше, че кабелът, който е включен в контакта се беше отхлабил и се обадихме на "Сиела". Те дойдоха, включиха го, направихме проба и машината си работи, продължава нормално", каза Емануил Захариев.

"По мое мнение, тъй като бях в комисия на предишни избори, активността до този момент беше значително, може би два път и по-голяма, отколкото сега", каза Мери Михайлова.

"Опашката от гласуващи стигаше по стълбите някъде до втория етаж, а пък на двора беше лошо времето, но въпреки това в целия двор имаше наредени хора за всички останали секции", продължи Михайлова.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без опашки и напрежение протичат изборите в Лондон
Без опашки и напрежение протичат изборите в Лондон
Още една секция във Велико Търново премина към хартиен вот
Още една секция във Велико Търново премина към хартиен вот