Продължава издирването на майор Терзиев

от БНТ
06:09, 10.06.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Продължават спасителните и издирвателни операции в Черно море. По последна информация все още се издирва пилотът майор Валентин Терзиев, който пилотираше изтребителят, разбил се край Шабла.

Вчера при учение самолетът МиГ-29 с бордови номер 38 е изчезнал от радарите точно в 00.45 часа. Изпълнявал е мисия по прихващане и поразяване на светлинна мишена над вода, спусната с парашут от друг самолет.

Последната информация, с която разполагат военните, преди самолетът да изчезне, е, че майор Терзиев е поразил успешно целта. До момента са открити отломки от машината и спасителната жилетка на пилота. Военна прокуратура разследва случая, а тактическото учение в Шабла е спряно, както и плановите полети в Българската армия с изключение на специалните задачи.

След инцидента с изчезналия пилот: Прекратиха учението в Шабла

В района, където се предполага, че е паднал самолетът, са открити вещи и отломки. Черната кутия на изтребителя все още не е намерена.

"И по този повод операцията ще продължи и утре и в следващите дни с използване на специализирана техника и специализирани водолазни групи, тъй като едно от местата, на което се предполага, че могат да бъдат останките на самолета, е на доста голяма дълбочина от порядъка на 70 метра", заяви служебният министър-председател Стефан Янев.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЗА ИНЦИДЕНТА С НАШ ИЗТРЕБИТЕЛ В ЧЕРНО МОРЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
131 са новите регистрирани случаи на COVID-19
131 са новите регистрирани случаи на COVID-19
Повече слънце ще има преди обяд
Повече слънце ще има преди обяд