НОВИНИ

Продължават скандалите между депутатите от ПП и БСП за назначенията в сектор "Гори"

Николай Минков
от Николай Минков
11:40, 11.03.2022
Чете се за: 02:57 мин.
Политика
Слушай новината

Скандалите между "Продължаваме промяната" в лицето на Александър Дунчев и от страна на БСП за партийни назначенията в сектор „Гори“ продължиха и днес в пленарна зала. Дунчев поиска Министерството на земеделието да представи пред ресорната комисия целия списък с нови назначения в сектора. От БСП му отговориха веднага. Наложи се и коментар от вицепремиера Асен Василев дали цялата партийна формация застава зад своя депутат.

"Внесох предложение в Комисията по земеделието, храните и водите да обсъдим с колегите и да помолим министъра да дойде да бъде изслушан по отношение на всички тези въпроси, вместо да ги разискваме и да спорим по медиите. Ясно е огромен обществения интерес, аз не очаквах и изпаднах в ситуация, където трябваше да разказвам неща, които тук трябваше да ги решаваме. Имаме шанс да оправим нещата, моля, да го помолите да събере тези имена, да ги предостави, да вземе документите, с които се уволняват и назначават служители, включително много директори от ГЕРБ, които са фантастични професионалисти, безупречни и са на улицата", каза Александър Дунчев.

Обвинения за партийни назначения в земеделското министерство скараха депутатите

"Господин председател, абсолютно е недопустимо от трибуната да давате възможност на хора, които явно вече защитават интереси на горската мафия. От два дни сме свидетели на лъжи, манипулации, спекулации и внушения от народен представител, който използва парламентарната трибуна и медиите, за да набеждава български министър, правителството", отговори му Георги Свиленски от БСП.

"Дали са червени, сини, зелени, пембени няма никакво значение, това, което искаме от вашия министър е той да има правила, които да спазва, да не зависи каква му е политическата окраска, а каква му е професионалната характеристика, това искаме ние", каза Дунчев.

Снимки: БГНЕС

Филип Попов от БСП заяви: "Две думи искам да кажа за промяната, която г-н Дунчев тук от тази трибуна защитава. Ето това, уважаеми народни представители, уважаеми господин вицепремиер, е промяната на господин Дунчев. Ето това е началникът на Георги Дончев, той се казва, директорът на Регионалната дирекция по горите в Сливен, ето тук със стрелкичката на митинг на ГЕРБ - това ли е промяната господин Дунчев".

Вижте повече във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вижте как изглежда бомбоубежище с най-висока степен на защита у нас (СНИМКИ)
Вижте как изглежда бомбоубежище с най-висока степен на защита у нас (СНИМКИ)
Комисар Николов: Само в метрото може да се укрият до 900 000 души
Комисар Николов: Само в метрото може да се укрият до 900 000 души