Проект за нови 150 бронирани машини за Специалните сили е одобрен и предстои да бъде реализиран

Александър Марков
от Александър Марков
17:08, 18.10.2020
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Проект за нови 150 бронирани машини за Специалните сили е одобрен и предстои да бъде реализиран. Проектът за нови машини на специалните сили е за 50 млн. лв. Това обяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

"Това, което трябва да се подчертае, е, че и в този проект за Специалните сили техниката ще бъде изработвана в България от българска фирма. Това е политика, както знаете, на Министерството на отбраната - това, което може да се прави в България, да се прави в България", каза Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната.

"В този проект съществуват бойни, бронирани машини, които ще бъдат използвани, вие знаете, че имаме приоритетни задачи по Националния план за противодействие на тероризма, има и по-мобилни, и по-леко бронирани машини. Има и спомагателни, командно-щабни, свързочни машини, целият проект включва около 150 машини", каза ген.-майор Явор Матеев, командир на Съвместното командване на специалните операции.

Президентът Румен Радев, военният министър Красимир Каракачанов, адмирал Емил Ефтимов и ген.-майор Явор Матеев участваха в церемонията по отдаване почит на загиналите герои-парашутисти.

Беше отбелязана и 76-годишнина от битката на първата българска Парашутна дружина на височината Стражин през Втората световна война.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Чихуахуа ще бъде спасено с помощта на Жан-Клод Ван Дам, внесено е през нелегален канал?
Чихуахуа ще бъде спасено с помощта на Жан-Клод Ван Дам, внесено е през нелегален канал?
Стотици хиляди по площадите във Франция в памет на убития учител
Стотици хиляди по площадите във Франция в памет на убития учител