НОВИНИ

Проект за нови 150 бронирани машини за Специалните сили е одобрен и предстои да бъде реализиран

Александър Марков
от Александър Марков
17:08, 18.10.2020
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Проект за нови 150 бронирани машини за Специалните сили е одобрен и предстои да бъде реализиран. Проектът за нови машини на специалните сили е за 50 млн. лв. Това обяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

"Това, което трябва да се подчертае, е, че и в този проект за Специалните сили техниката ще бъде изработвана в България от българска фирма. Това е политика, както знаете, на Министерството на отбраната - това, което може да се прави в България, да се прави в България", каза Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната.

"В този проект съществуват бойни, бронирани машини, които ще бъдат използвани, вие знаете, че имаме приоритетни задачи по Националния план за противодействие на тероризма, има и по-мобилни, и по-леко бронирани машини. Има и спомагателни, командно-щабни, свързочни машини, целият проект включва около 150 машини", каза ген.-майор Явор Матеев, командир на Съвместното командване на специалните операции.

Президентът Румен Радев, военният министър Красимир Каракачанов, адмирал Емил Ефтимов и ген.-майор Явор Матеев участваха в церемонията по отдаване почит на загиналите герои-парашутисти.

Беше отбелязана и 76-годишнина от битката на първата българска Парашутна дружина на височината Стражин през Втората световна война.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чихуахуа ще бъде спасено с помощта на Жан-Клод Ван Дам, внесено е през нелегален канал?
Чихуахуа ще бъде спасено с помощта на Жан-Клод Ван Дам, внесено е през нелегален канал?
Стотици хиляди по площадите във Франция в памет на убития учител
Стотици хиляди по площадите във Франция в памет на убития учител