НОВИНИ

Избраха Георги Свиленски за председател на предизборния щаб на БСП

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:12, 18.10.2020
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Националният съвет на БСП избра Национален предизборен щаб на днешното си заседание. Той ще бъде председателстван от Георги Свиленски, а негови заместници ще бъдат Вяра Емилова, Атанас Зафиров и Стоян Мирчев. Щабът започва своята работа още следващата седмица.

НС на БСП избра и председателите на Съветите и Комисиите към НС. Съветът по управление, включващ председателите на всички съвети, се оглавява от Корнелия Нинова.

Висшият орган на партията възложи на съветите да изготвят платформата на БСП за предстоящите парламентарни избори, като се базират на "Визия за България".

След взетите днес решения БСП реално влиза в предизборна кампания и дава ясна заявка пред обществото, че е готова да поеме управлението на България, заявиха от левицата.

Лидерът на партията Корнелия Нинова предложи организационна реформа, която цели повече демократизация и децентрализация.

Новият мандат на Областните съвети на партията ще стартира с по-голямо представителство на общинските структури в работата на съветите. Представителството в тях ще бъде 1 социалист на 300 члена, а досега беше на 400 члена. До 18 ноември трябва да се структурират новите Областни съвети и да бъдат избрани техните ръководства.

В новата структура на партията Нинова прехвърля партийните координатори от Позитано в структурите по места, като ще назначи общо 31 координатори във всеки многомандатен избирателен район на място.

На заседанието си днес Националният съвет на БСП прие и правилник за своята работа. Новото е, че Съветът ще може да заседава вече онлайн. Висшият орган на партията минава на ново ниво в своята работа и ще отговаря на съвременните реалности. В обща мрежа ще бъдат обхванати областни, общински структури, кметове и общински съветници на партията. В правилника се въвеждат и етични норми на поведение за членовете на съвета.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пица "Маргарита" е №1 в Световния атлас за най-вкусни традиционни храни
Пица "Маргарита" е №1 в Световния атлас за най-вкусни традиционни храни
Арменците от Варна с мирно автошествие за спиране на конфликта в Нагорни Карабах
Арменците от Варна с мирно автошествие за спиране на конфликта в Нагорни Карабах